MEGÚJULÓ KFT.

Laboratórium - Műanyag, polimer és gumi anyagvizsgála


A polimer anyagok és a műanyagok egyre gyakoribb alkalmazást találnak a különféle iparágakban. A hagyományos üvegszálon és műanyagokon túl a fejlett polimer készítményeket mind katonai, mind kereskedelmi célokra használják.


 Műanyag, polimer és gumi anyagvizsgálat

 

A műanyagok két fő típusa a hőre lágyuló műanyag és a hőelem. Míg a hőre lágyuló műanyag lágyul és melegítés közben megkeményedik, a hőszigetelés, a fűtés, az áramlás és a térhálósodás olyan kemény anyagot eredményez, amely a jövőbeni hevítés során nem lágyul meg. A hőre lágyuló műanyagok nagy részét a kereskedelemben használják.

 

Ez a több száz kereskedelmi műanyag legfontosabb és sokoldalúbb polietilénje. A polietilént különféle alkalmazásokban használják, mert szerkezetétől függően sokféle formában előállíthatók. A kereskedelemben elsőként felhasználható típust kis sűrűségű polietilénnek (LDPE) vagy elágazó láncú polietilénnek hívták.

 

Ezt a polimert nagymértékű elágazás jellemzi, amely a molekulákat becsomagolja és meglehetősen alacsony sűrűségű anyagot képez. Az LDPE puha és rugalmas, és széles körű alkalmazási lehetőségeket kínál, a műanyag zacskók, tartályok, textil- és elektromos szigetelés, a csomagolóanyagok bevonataiig.

 

A polietilén másik formája, amely csak az LDPE-től különbözik egymástól, a nagy sűrűségű polietilén (HDPE) vagy a lineáris polietilén. Ez a forma kevés vagy egyáltalán nem elágazik, ami biztosítja a molekulák szoros csomagolását. A HDPE sokkal nehezebb, mint az elágazó láncú polietilén, és olyan alkalmazásokban használják, ahol a merevség fontos. A HDPE fő felhasználási területe a műanyag csövek, palackok és kupakok.

 

Fejlett polimerek és kaucsuk Az anyagok széles és bevált alkalmazásokkal bírnak a repülőgépek, a repülés és a repülőgépipar területén. Pontosabban, az APM nagyon vonzó a repülőgépek és a repülés szerkezeti elemei számára. Az APM-ek tovább fejlődtek a NASA korszerű űrközlekedési programjának köszönhetően. Ezen felül a fejlett polimer anyagok évtizedes múltra tekint vissza a katonai és az állami repülési iparban. Mivel azonban a fejlett műanyaggyártási technológia folyamatosan fejlődik, a technológia nagy részét másodlagos vagy kereskedelmi piacokra fejlesztették ki.


 

A laboratóriumunk képes biztosítani a szükséges adatokat ezen anyagok mechanikai szilárdságának és integritásának felméréséhez, valamint a termék-alkalmazások teljesítményének értékeléséhez. 


Az alábbiakban felsoroljuk az egyes ASTM, IEC és UL vizsgálati módszerek kompozitokra, polimerekre, műanyagokra, műgyantavegyületekre és fejlett anyagokra történő felhasználását.

Gömbnyomás-teszt

Barcol keménység

Ragasztók tapadási szilárdsági tulajdonságai - Homlokcsukló

A ragasztók tapadási szilárdsága - Lapnyíró

Ragasztók tapadási szilárdsági tulajdonságai - Héj szilárdság

Ragasztók kötési szilárdsági tulajdonságai T-peeling

Alig kapaszkodtam

A polimer anyagok lineáris méreteinek változásai

Hegymászó dob peeling teszt

Összehasonlító figyelő index (CTI)

Kompressziós erő

A szigetelő anyagok DC ellenállása vagy vezetőképessége

Terhelt polimer anyagok alakváltozási hőmérséklete

A habosított polimer anyag sűrűségének meghatározása

Dielektromos törésfeszültség és dielektromos szilárdság

Dielektromos állandó (DC) és diszperziós tényező (DF)

Diferenciális pásztázó kaloriméter (DSC)

Dinamikus mechanikai elemzés (DMA)

Gyúlékonyság

A műanyagok hajlító tulajdonságai

Törésszilárdság

Gombaellenállás

Izzóhuzal-gyúlékonyság (gyúlékonyság) a végtermékeknél

Anyagok izzósávjának gyúlékonysága

A terheletlen műanyagok öregedése

Magas feszültség, alacsony áramerősségű száraz ív ellenállás

Forró huzalgyújtás (HWI)

A kikeményedett megerősített gyanták gyulladásvesztesége

Izod ütésteszt

Polimerek fajsúlya

A feszítő és vágó ragasztók szilárdsági tulajdonságai

Szakító-elasztomer tulajdonságok

Szakító ütésteszt

A polimer mátrix kompozit anyagok szakító tulajdonságai

Hőre lágyuló anyagok szakító tulajdonságai

Szakítószilárdság - vékony polimer bevonat

Polimer anyagok Vicat lágyulási pontja

Műanyagok vízfelvétele

 
Cégünkről röviden

A Megújuló Kft. 2009 óta hulladékhasznosítási szakértő cégként, műanyagipari teszteléshez robottechnikát biztosítunk ügyfeleink számára. Az egyéb műanyagtermékek gyártása során, az acél vagy aluminium öntőformák, ill. a különböző alapanyagok és öntőformák viselkedése tanulmányozható laborrobotjaink felhasználásával.

Biztosítjuk tehát az ipar számára nem csak az öntőformákat, de azok optimális műanyag alapanyagfelhasználásához is mutatjuk az útat robotizált labortechnikánkon keresztül.

A laboratóriumunk képes biztosítani a szükséges adatokat a műanyag alapanyagok terén, azok mechanikai szilárdságának és integritásának felméréséhez, valamint a termék-alkalmazások teljesítményének értékeléséhez.

Tervező kollégáink az Önök igényei alapján alkotják meg a gyártásterveket, eszközöket, berendezéseket, öntőformákat, melyet lakatos és műanyagos műhelyeink legyártanak, és szakszervízes kollégáink beépítenek az előzetes igényfelméréseknek megfelelően.

Cégünk energetikai rendszerek gyártásából nőtte ki magát, mára a fémtechnikai rendszerek terén is szakértővé vált. Nem véletlenül emelhetjük ki a szakértelmet, hiszen a szerkezeteket tervezzük, gyártjuk és beépítjük. Mindhárom területen szakmai tapasztalatokkal rendelkezünk, de a három különböző szakterület együttes ismerete biztosítja azt a mínőséget, amit megrendelőink elvárnak.