MEGÚJULÓ KFT.

Robotok a gyártásban, robotok a laborban


Gyártórobotok és laborrobotok


A K+F fejlesztés az alapja egy vállalkozás jövőjének. Első lépésként megfelelő gyártástechnológia kidolgozása a feladat, majd a tudásra épülő tömeggyártás valósítható meg a robotokkal, robot csoportokkal.


1. K+F laborrobotok alkalmazása

- Szállítmányozás

- Műanyag hulladékfelhasználási folyásindex mérések

- Gyártásszimuláció

- Hegesztőrobotok2. Tömeggyártás robotokkal

Hosszú Élettartam Egy hegesztő robotos cellában a robot van legjobban kihasználva. Emellett is nagyjából 10, de akár 15 év is lehet az élettartama (30 000 – 40 000 munkaóra). Ebből is jól látszik, hogy a kezdeti tőke egy hosszútávú befektetés.

Termelésnövekedés Egy kézi hegesztőhöz képest egy robot kétszer akkora hegesztési sebességet is stabilan tart. Emellett pedig az emberfeletti gyorsmozgások és a sokkal nagyobb rendelkezésre állási idő miatt a manuális használatra jellemző 20%-kal szemben akár 91%-os bekapcsolási idő is elérhető.

Bérköltség Csökkentés A nagyobb termelékenységből adódik, hogy egy robotcella 3-5 hegesztő munkáját képes kiváltani. Még ha van is akkora szerencsénk, hogy találunk elegendő szakképzett munkaerőt, pár számítás után látszik, hogy egy cellába való befektetés hamar megtérül az elmaradó bérköltségekből.

Munkaerő A szakképzett munkaerő hiánya jelenleg a gyártás minden szektorában jelentős probléma Magyarországon. Különösen érinti ez a hegesztést. Erre az előállt helyzetre megoldást jelenthet a robotizálás.

Selejtcsökkentés Nagyobb mintavételezésű felmérések alapján 70-80%-os selejtcsökkentést elérhető az élőmunkával szemben. Ezzel nem csak a kidobandó selejteket, hanem a javítható darabok utómunkálási költségeit is megspórolhatjuk.

Állandó Minőség Egy robot 0,01 mm ismétlési pontossággal és szabályozott hegesztési sebességgel, folyamatosan megfelelő minőségű termékeket termel. Az állandó termékminőség pedig komoly lehetőséget biztosít, hogy nagyobb megrendelők beszállítójává is váljon a céged.
Cégünkről röviden

A Megújuló Kft. 2009 óta hulladékhasznosítási szakértő cégként, műanyagipari teszteléshez robottechnikát biztosítunk ügyfeleink számára. Az egyéb műanyagtermékek gyártása során, az acél vagy aluminium öntőformák, ill. a különböző alapanyagok és öntőformák viselkedése tanulmányozható laborrobotjaink felhasználásával.

Biztosítjuk tehát az ipar számára nem csak az öntőformákat, de azok optimális műanyag alapanyagfelhasználásához is mutatjuk az útat robotizált labortechnikánkon keresztül.

A laboratóriumunk képes biztosítani a szükséges adatokat a műanyag alapanyagok terén, azok mechanikai szilárdságának és integritásának felméréséhez, valamint a termék-alkalmazások teljesítményének értékeléséhez.

Tervező kollégáink az Önök igényei alapján alkotják meg a gyártásterveket, eszközöket, berendezéseket, öntőformákat, melyet lakatos és műanyagos műhelyeink legyártanak, és szakszervízes kollégáink beépítenek az előzetes igényfelméréseknek megfelelően.

Cégünk energetikai rendszerek gyártásából nőtte ki magát, mára a fémtechnikai rendszerek terén is szakértővé vált. Nem véletlenül emelhetjük ki a szakértelmet, hiszen a szerkezeteket tervezzük, gyártjuk és beépítjük. Mindhárom területen szakmai tapasztalatokkal rendelkezünk, de a három különböző szakterület együttes ismerete biztosítja azt a mínőséget, amit megrendelőink elvárnak.